17 elo

Mitä on tanssielokuva? Tanssielokuvasta oppimateriaali tanssin etäopetukseen

Voit hankkia ainutlaatuisen opetuspaketin tanssielokuvien etäopetukseen. Ohjeet paketin ostamiseen ovat sivun alalaidassa.

Mitä on tanssielokuva? opetuspaketti on suunniteltu koulujen ja tanssioppilaitosten taide– ja mediaopintojen tueksi ja soveltuu niin etäkuin lähiopetukseen. Oppimateriaali sisältää lyhytelokuvia ja niihin liittyviä tehtäviä sekä oppimateriaalin tanssielokuvan lajityyppiin. 

Opetuspaketti antaa perustietoa tanssielokuvasta omana taiteen lajinaan. Opetuspaketin tehtävät on suunniteltu kahdelle eri ikäluokalle: 

1) alakoululaisille luokat 3-6 ja 
2) yläkoulut ja 2.asteen oppilaitokset.  

Tehtävät sisältävät kirjoitustehtäviä ja omien videoiden tekemistä. Tavoitteena on tutustuttaa oppilaat tanssielokuvalajiin, virittää lapset ja nuoret tanssielokuvien tekemiseen ja kannustaa heitä hyödyntämään älylaitteita luovaan toimintaan. Samalla se toimii myös mediakasvatuksen välineenä, omien videoiden tekemisen kautta elokuvamedian lainalaisuudet konkretisoituvat ja mediakriittisyys kasvaa. 

Elokuva ja tanssi ovat kuin luotuja toisilleen. Molemmissa taidelajeissa liike ja toiminta on keskeisessä asemassa. Tanssielokuvan mahdollisuudet ovat idean ja toteutuksen tasolla lähes rajattomat. Ala on tuore ja kehittyvä, vaikkakin itse taidemuodolla on yhtä pitkät perinteet kuin elokuvalla. Tanssielokuva lajina on ekologista, elokuvat leviävät eri julkaisualustoilla ja sen leviämisen mahdollisuus kansainvälisesti on rajattomat. Kieleen sitoutumattomana taidelajina se on myös helposti lähestyttävä taiteenlaji. 

OPETUSPAKETIN SISÄLTÖ

  • Tanssielokuva lajina –tietopaketti 
  • 10 elokuvan kooste kuratoituna eri ikäryhmille sopivaksi 
  • Elokuviin liittyvät tehtävät 
  • Lisätehtäviä 

Opetuspaketin hinta on 95e, joka sisältää käyttöoikeudet vuodeksi oppilaitoksen ilmoittamalle määrälle käyttäjiä. Media-alustan muut sisällöt ovat maksuttomia ja vapaasti katsottavissa ja luettavissa. Elokuviin ja tehtäviin pääsee käsiksi salasanalla, jonka Fabula toimittaa käyttöoikeudet hankkineelle oppilaitokselle.  

Tanssielokuvan oppimateriaalin sisällön toteutuksesta vastaa tanssitaiteilija, tanssipedagogi ja elokuvantekijä Kati Kallio. Sen julkaisun toteutuksesta vastaa Fabula. Elokuvien oikeudet ovat elokuvantekijöillä, joiden kanssa Fabula on tehnyt sopimukset elokuvien käytöstä tämän oppimateriaalin osana. 

Opetuspaketti sisältää seuraavat elokuvat: 

Ha, Ha, Ha (2019, FI, 9’00) / Samuli Valkama, Jyrki Karttunen 

ALTA (2019, FI, 3’42) / Antti Ahokoivu, Guillermo Sarduy, Minttu Pietilä 

Etch (2019, UK, 7’00) / Abby Warrilow, Lewis Gourlay 

Ease on Down (2017, UK, 2’55) / Cristobal Cabalan & Omari ”Motion” Carter 

Vetskari (Zipper) (2016, FI, 3’18) / Kimmo Leed, Vera Nevanlinna 

We No Longer Wait For The Barbarians (2016, IT, 8’20 ) / Alain El Sakhawi 

BLIND (2017, FI, 6’22) / Katariina Räty, Mia Jaatinen, Mikko Makkonen 

WOLF (2018, UK, 14’50) / Natasha Gilmore / Barrowland Ballet 

The Room (2020, ES, 3’45) / Laida Altaz Arrieta 

Through The Supermarket In Five Easy Pieces (2017, FI, 9’00) / Anna-Maria Jóakimsdóttir-Hutri, Andrius Katinas, Maria Saivonsalmi 

Lisätietoja ja tilaukset: 

Lisätietoja sisällöstä:
Kati Kallio,
kalliokati71@gmail.com  

Lisätietoja tilauksista: Vastaava tuottaja
Noora Hellman,
noora@fabula.fi  

Artikkelikuva: Ha, ha, ha (Sons of Lumiére)