06 helmi

Library Connection: Vantaa – Windhoek

Library connection documentary Library Connection -dokumentti kertoo Vantaan ja Windhoekin kaupunkien välisestä yhteistyöstä, jonka tuloksena rakennettiin Greenwell Matongon yhteisökirjasto. Yhteisön jäsenet ovat ottaneet kirjaston omakseen ja sitä onkin kehitetty nimenomaan alueen tarpeita silmälläpitäen. Kirjaston ydinaluetta ovat lasten- ja nuorten palvelut sekä tietotekniikkataitojen kehittäminen ruohonjuuritasolla. Vantaan ja Windhoekin kaupungit ovat yhteistyössä luoneet pohjaa kirjastoverkon rakentamiselle Namibiassa ja tulokset ovat olleet loistavia. Mukana on ollut kirjastoammattilaisia Espoon, Helsingin ja Vantaan kirjastoista tuoden yhteen eri kirjastopalveluiden asiantuntijoita. Projekti päättyy vuoden 2014 lopussa ja dokumentissa käydään läpi sen 10-vuotista historiaa ja vaikutuksia.

Ohjaaja: Panu Somerma
Kuvaaja: Panu Somerma
Leikkaaja: Panu Somerma
Äänen jälkikäsittely: Tuomas Kytöniemi
Käännökset: Panu Somerma, Mikko Helander & Anssi Sajama
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2014